Το μυστήριο στο όρος Asahidake

Hokkaido, Ιούλιος 1989



Ο πιλότος του ελικοπτέρου έκανε άλλον έναν γύρο πάνω από το όρος Asahidake, προσπαθώντας να εντοπίσει κάποιο ίχνος, κάποιο σημάδι που θα τον βοηθούσε να εντοπίσει τους δύο ορειβάτες από το Tokyo, οι οποίοι είχαν χαθεί στη δύσβατη περιοχή. Όταν το είδε κράτησε την ανάσα του· ναι, δε θα μπορούσε να κάνει λάθος. Ήταν ένα τεράστιο SOS σχηματισμένο από κομμένους κορμούς δέντρων. Οι ορειβάτες λογικά θα βρίσκονταν κάπου κοντά στο σήμα. Ήλπιζε, μονάχα, να ήταν ακόμη ζωντανοί.



Δύο χιλιόμετρα βόρεια του SOS το ελικόπτερο εντόπισε τους ορειβάτες. Μία ομάδα διάσωσης της αστυνομίας του Hokkaido έφτασε στο σημείο για να τους συλλέψει. Κάποιος αστυνομικός σίγουρα ανέφερε στους ορειβάτες ότι είναι ζωντανοί χάρη στο σήμα κινδύνου που σχημάτισαν με τους κορμούς των δέντρων, για να λάβει μία σοκαριστική απάντηση: «Δε φτιάξαμε κανένα σήμα κινδύνου».

Μία δεύτερη ομάδα άρχισε να οργώνει την περιοχή γύρω από το SOS και σύντομα εντόπισαν έναν σκελετό, με ένα σακίδιο. Ο άγνωστος νεκρός, στην προσπάθειά του να διασωθεί, είχε σώσει τη ζωή δύο ανθρώπων μετά θάνατο. Μέσα στο σακίδιό του θα ανακαλύψουν ένα μαγνητόφωνο, στο οποίο είχε ηχογραφήσει ένα παράξενο μήνυμα. 



«Δεν μπορώ να κινηθώ στην κορυφή του βράχου. SOS. Βοηθήστε με. Βρίσκομαι στο σημείο πάνω από το οποίο πέταξε το ελικόπτερο και δεν μπορώ να μετακινηθώ, έχω κολλήσει στα μπαμπού. Σας παρακαλώ, βοηθήστε με», ακούγεται να λέει ο άγνωστος. 



Λίγο καιρό αργότερα, η ταυτότητά του έγινε γνωστή: επρόκειτο για τον Kenji Iwamura από την επαρχία Aichi, ο οποίος πέντε χρόνια νωρίτερα έμενε σε ένα κοντινό πανδοχείο. Ο Kenji είχε ενημερώσει τον πανδοχέα για την πρόθεσή του να κάνει πεζοπορία στο βουνό και, φαίνεται, πως χάθηκε. Κανείς δεν τον αναζήτησε και πέθανε μόνος του, ελπίζοντας πως κάποιος θα δει το SOS που με κόπο είχε καταφέρει να σχηματίσει.   

Popular Posts

My Books on Goodreads

Vagelis Giannisis's books on Goodreads
Το μίσος Το μίσος
reviews: 106
ratings: 471 (avg rating 3.96)

Το κάστρο Το κάστρο
reviews: 70
ratings: 297 (avg rating 4.00)

Ο χορός των νεκρών Ο χορός των νεκρών
reviews: 56
ratings: 206 (avg rating 4.23)

Η Σκιά Η Σκιά
reviews: 40
ratings: 162 (avg rating 4.31)

Η γυναίκα του Ίσνταλ Η γυναίκα του Ίσνταλ
reviews: 35
ratings: 134 (avg rating 4.34)